logo-full-color

Testul de sensibilitate alimentară S+

Specialități

Cardiologie

Chirurgie generală

Endocrinologie

Medicină internă

ORL

Ortopedie

Ecografie

Medicină generală

Obstetrică-ginecologie

Pediatrie

Urologie

Dermatologie

Boli infecțioase

Psihiatrie

Toxicologie

Acupunctură

Nutriție

Ioana Stan

Ioana Stan

Asistent medical generalist

hero banner
Program
Luni08.00 - 11.00
Marți08.00 - 11.00
Miercuri08.00 - 11.00
Joi08.00 - 11.00
Vineri08.00 - 11.00
Programare online
* Câmpuri obligatorii

S+ este marcă proprie, înregistrat de Centro Diagnóstico Calderón, pentru a măsura reacția de sensibilitate la alimente în sânge.

TIP DE EȘANTION

Sânge:

  • Extracție de laborator (sânge venos)
  • Înțepătură în deget (sânge capilar)

METODOLOGIE

  • Avansată de microarray care cuantifică nivelurile specifice de IgG față de peste 200 de alimente.
  • Fiecare aliment este evaluat dublu, garantând fiabilitatea rezultatelor

 

Există 4 tipuri de panouri:

  • S/ELEMENTAR+ (IgG împotriva a 89 de alimente)
  • S/200+ (IgG împotriva a 211 de alimente)
  • S/132+ (IgG împotriva a 132 de alimente)
  • S/V150+ (IgG împotriva a 150 de alimente din dieta ovo-lacto-vegetariană)

PROCEDURA DE PRELEVARE

Testul S+ se efectuează pe sânge venos, dar folosește doar serul de probă.

Sângele pacientului trebuie centrifugat în aceeași zi în care este extras.

Ulterior, Family Clinic trimite 1 tub de sânge centrifugat la Centro Diagnóstico Calderón.

 

TIMP ESTIMATIV PENTRU ANALIZĂ ȘI TRIMITEREA REZULTATELOR

7 zile lucrătoare de la primirea probei.

CĂROR PACIENȚI LI SE ADRESEAZĂ TESTUL S/+?

Sensibilitatea alimentară este un tip de reacție adversă la alimente care este diferită de o alergie de tip I, dar cu simptome similare, cum ar fi:

  • Umflarea abdomenului după digestie
  • Digestii grele
  • Colon iritabil
  • Constipație
  • Dureri de cap
  • Probleme respiratorii (rinită, astm)
  • Eczemă
  • Dureri articulare
  • Dureri musculare
  • Retenție de fluide
  • Hiperactivitate infantilă
  • Autism
  • Depresie

Testul S/+ este esențial pentru a exclude alte tipuri de patologii digestive care pot împărtăși aceste simptome.

RAPORT REZULTATE

În funcție de cantitatea de IgG detectată împotriva unui aliment, aceasta este clasificată ca: negativă, reactivitate incertă, reactivitate clară și reactivitate foarte clară.

În rezultatele eliberate pacientului este inclus un tabel cu toate alimentele analizate în panou, în care în dreptul fiecărui aliment apare culoarea care reprezintă reacția lor alimentară.

Raportul include, de asemenea, ghiduri de hrănire și sfaturi nutriționale pentru înlocuirea unor alimente cu altele.

Există o listă care grupează alimentele în coloanele Pozitiv (Reactivitate incertă), Clar și Foarte clar, făcând astfel mai ușor pentru pacient să știe care alimente sunt cele mai susceptibile de a provoca o reacție, într-un grafic foarte vizual.

AVANTAJELE TESTULUI S/+

  • 30 de ani de experiență la Centro Diagnóstico Calderón în efectuarea de teste digestive.

  • Utilizarea metodologiei de microarray, datorită căruia este necesară o concentrație mică de sânge și permite prelevarea de probe de sânge capilar (prin înțeparea degetului pacientului).

  • Extracție rapidă și ușoară a probelor.

  • Nu necesită ca pacientul să urmeze un protocol specific.

  • Panouri variate pentru studiul diferitelor alimente.

  • Având nevoie doar de serul probei, este potrivit pentru a fi efectuat în laboratoare de orice mărime, este necesară doar o centrifugă sau o microcentrifugă.

  • Aplicație practică excelentă în calitatea vieții pacientului.

  • Permite excluderea altor patologii digestive ale pacientului.

  • Creșterea cererii de studii nutriționale de către populație, ca urmare a interesului mai mare în societate pentru o alimentație sănătoasă.

  • Studii foarte solicitate de diferite domenii din sănătate.

  • Nu necesită rețetă, deși este foarte util pentru profesioniști din diverse domenii de sănătate și nutriție.

Servicii și tarife

S/200+ 1500 lei
S/V150+ 1200 lei
S/132+ 1200 lei
S/BASIC+ 950 lei