Cardiologie

Specialități

Cardiologie

Chirurgie generală

Endocrinologie

Medicină internă

ORL

Ecografie

Medicină generală

Obstetrică-ginecologie

Pediatrie

Urologie

Dermatologie

Psihiatrie

Toxicologie

Acupunctură

Dr Camelia Diaconu

Prof. Univ. Dr. Diaconu Camelia

Conferențiar abilitat UMF Carol Davila București
Doctor în științe medicale
Medic primar medicină internă
Medic primar cardiologie

hero banner
Program
Luni15.00-19.00
Marți15.00-19.00
Miercuri 
Joi 
Vineri 
Programare online
* Câmpuri obligatorii
cardiologie

Cardiologia este o specialitate medicală care are că subiect de studiu bolile inimii și ale vaselor de sânge.

Ea cuprinde diagnosticul și tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficienței cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor și ale bolilor pericardului.

Investigațiile cardiologice disponibile în cadrul clinicii sunt:

Electrocardiograma (EKG de repaus)

Este o investigație neinvazivă utilizată pentru a înregistra ritmul cardiac, obligatorie pentru diagnosticul celor mai multe afecțiuni cardiace. Ea oferă două tipuri de informații:

  • de tip morfologic – hipertrofia ventriculilor, dilatarea atriilor, precum și existența unor zone de ischemie și/sau necroză (infarct miocardic). Acestea îi oferă medicului informații despre un infarct miocardic trecut sau în derulare. De asemenea, structura EKG poate indica ce parte a inimii este afectată și gradul în care această este afectată;
  • despre ritmul și frecvența cardiacă, fiind indispensabilă pentru diagnosticul tuturor aritmiilor și al tulburărilor de conducere, având modificări caracteristice în anumite afecțiuni cardiace (ex: în cardiomiopatia hipertrofică, etc.). EKG îi permite medicului să identifice un ritm neobișnuit de alert al inimii (tahicardie), un ritm prea lent al inimii (bradicardie) sau un ritm neregulat (aritmie).

Ecocardiografia Doppler

Este o investigație non-invazivă, realizată cu ajutorul ultrasunetelor, prin care medicul poate vizualiza structura și contracțiile inimii, identificând astfel eventualele anomalii ale mușchiului cardiac sau valvelor.

Folosirea Doppler-ului în cadrul ecocardiografiilor permite măsurarea vitezei sângelui în orice punct al inimii și depistarea insuficiențelor sau stenozelor valvulare (în aceste cazuri, vitezele de circulație a sângelui sunt mult modificate).

Ecografia cardiacă a devenit o metodă de rutină în diagnosticul, aprecierea severității și ghidarea tratamentului pentru majoritatea afecțiunilor cardiovasculare.

Este folosită atât în urgențele cardiovasculare, cât și în bolile cronice.

Ecografia vasculară (arterială, venoasă)

La fel ca și la ecografia cardiacă, examinarea bidimensională oferă date morfologice: aspectul pereților vaselor, prezența, mărimea și aspectul plăcilor de aterom, prezența trombilor, etc.

În plus, examinarea Doppler furnizează informații legate de viteza de curgere a sângelui în vase și despre severitatea leziunilor: stenoze, ocluzii, etc.

Ecografia vasculară este indicată atât în diagnosticul bolilor arteriale, cât și a celor venoase (arteriopatii obliterante ale membrelor inferioare, sindrom de ischemie periferică acută, stenoze carotidiene, tromboză venoasă, boală varicoasă, urmărirea paciențior după intervenții de angioplastie).

Dr Camelia Diaconu

Prof. Univ. Dr. Diaconu Camelia

Conferențiar abilitat UMF Carol Davila București
Doctor în științe medicale
Medic primar medicină internă
Medic primar cardiologie

hero banner
Program
Luni15.00-19.00
Marți15.00-19.00
Miercuri 
Joi 
Vineri 

Servicii și tarife

Consult Cardiologie Conferențiar400 lei
Control Cardiologie Conferențiar250 lei
Ecocardiografie Adulți350 lei
EKG cu interpretare100 lei
Interpretare Analize Cardiologie120 lei
Interpretare Holter EKG250 lei
Interpretare Holter TA200 lei
Montare Holter EKG200 lei
Montare Holter TA150 lei