Screening cancer – TRUCHECK INTELLI

Specialități

Cardiologie

Chirurgie generală

Endocrinologie

Medicină internă

ORL

Ecografie

Medicină generală

Obstetrică-ginecologie

Pediatrie

Urologie

Dermatologie

Boli infecțioase

Psihiatrie

Toxicologie

Acupunctură

Nutriție

Coaching & Therapy

Dr Cristina Popescu

Dr. Popescu Cristina Alice

Medic specialist medicină generală - medicină de familie
Competențe: ecografie generală
Consultant Imupro

hero banner
Program
Luni07.00 - 12.00
Marți14.00 - 19.00
Miercuri12.00 - 17.00
Joi14.00 - 19.00
Vineri07.00 - 12.00
Programare online
* Câmpuri obligatorii

TrucheckTM Intelli, testul screening neinvaziv pentru peste 70 de tipuri de tumori solide

TrucheckTM este apogeul multor ani de cercetare și inovație internațională colaborativă și a fost dezvoltat, testat și validat în peste 57.000 de cazuri de pacienți. Acest test genetic promite să fie răspunsul pe care medicii îl așteptau de mult în privința posibilităților de detectare precoce a cancerului, într-un stadiu pre-simptomatic.

TrucheckTM detectează celule tumorale circulante (CTC) și ansamblurile circulante (clustere) de celule tumorale care sunt eliberate în sânge exclusiv din tumorile maligne, și nu din țesuturile necanceroase (tumori benigne/ procese inflamatorii/ țesuturi normale).

Prin urmare, CTC-urile sunt observate omniprezent în sângele pacienților cu cancer, dar absente în sângele persoanelor sănătoase.

TrucheckTM poate distinge și detecta peste 70 de tipuri de tumori solide care reprezintă aproximativ 81% dintre cazurile de cancer și 84% din totalul deceselor de cauza malignă din Europa.

Testul Trucheck se remarcă printr-o sensibilitate de 92.1% în depistarea cancerelor în toate stadiile și de toate tipurile, în timp ce precizia să este de  93.1% în determinarea țesutului sau organului de origine a tumorii, în cazurile pozitive.

Testul are, de asemenea, o specificitate de aproape 100% (99,9%).

Metoda testului

TrucheckTM detectează cancerele indiferent de amploarea bolii, însă cancerele aflate în stadiu incipient, mai ales, dificil de detectat cu testele obișnuite, sunt identificate de acest test în mod fiabil.

Rezumând, testul reprezintă un nou instrument de o mare valoare pentru medicii care reușesc printr-o singură prelevare de sânge să diagnosticheze o gama extrem de extinsă de tipuri de celule maligne, deci de tumori.

TrucheckTM abordează o tehnică multiplex de imunocitochimie cu fluorescență (ICC) pentru a evalua într-un singur test markeri multiplii cu ajutorul anticorpilor conjugați cu fluorofori unici.

Îmbogățirea CTC

Mijloacele convenționale pentru îmbogățirea CTC (celule circulate tumorale) s-au bazat fie pe captarea imuno-afinității (magnetice) fie pe dimensiune celulelor sau pe separarea bazată pe sarcină (dispozitive microfluidice).

Primul tip de abordare se confruntă cu limitări cauzate de CTC care exprimă la un nivel scăzut cantitatea de epitop sau CTC sunt sechestrate în clustere de celule care nu exprimă epitop. Pe lângă sensibilitatea scăzută, această abordare duce de asemenea și la o specificitate scăzută prin îmbogățirea incidentala a celulelor nemaligne care exprimă epitopul țintă.

A două abordare are o rată scăzută de captare a CTC-urilor care se situează în afară dimensiunii operaționale / intervalul stabilit de sarcina al dispozitivul și poate de asemenea detecta eronat (fals pozitiv) celulele nemaligne situate în parametrii de detecție.

În schimb, TrucheckTM folosește un mediu de activare epigenetic (EAM) care îmbogățește negativ CTC prin propietatea distinctiv a celulelor neoplazice de a evita apoptoza. Când celulele izolate sunt tratate cu EAM, toate celulele non-maligne sunt ucise prin mecanismul de apoptoză, în timp ce toate celulele maligne derivate din cancer (CTC) supraviețuiesc.

Markeri specifici pentru țesuturi și organe de origine

Tehnologiile convenționale bazate pe CTC deduc prezența CTC pe baza detectării EpCAM+, PanCK+ și celule CD45. Aceste tehnologii nu pot detecta cancerele în care s-a demonstrat că celulele au alte caracteristici. TrucheckTM include markeri care acoperă diferite subtipuri de carcinoame, precum și markeri specifici pentru alte tipuri de cancer, cum ar fi glioamele, sarcoamele și tumorile neuroendocrine.

Indicații   

Trucheck™ este recomandat în special pentru:

 • Persoane asimptomatice care au antecedente familiale de cancer.
 • Persoane asimptomatice care au un risc crescut de cancer – de exemplu pacienții cu o mutație în genele BRCA1/2 , PALB, ChECK2, etc.
 • Persoane care au fost diagnosticate cu cancer dar sunt în remisie completă de cel puțîn 5 sau 10 ani (în funcție de tipul de cancer).
 • Persoanele care doresc să includă acest test în controlul lor anual.

Avantajele testului

 • Spre deosebire de screening-ul standard, TrucheckTM poate identifica mai multe tipuri de cancer printr-o simplă recoltare de sânge, acesta putând să surprindă o tumoră într-un stadiu incipient, uneori nedetectabil de către tehnologiile standard.
 • Detectarea în stadiile incipiente este asociată cu rate mai mari de succes la tratament și supraviețuire îmbunătățită.
 • TrucheckTM intelli interoghează CTC-urile ( celulele tumorale circulante din sânge) și dezvăluie informații relevante despre țesutul/organul de origine al tumorii, cu mare acuratețe.
 • Acest lucru ghidează investigațiile ulterioare și reduce încercările și erorile de diagnosticare.
 • TrucheckTM este o metodă de detecție complexă a cancerului, care oferă o combinație de neegalat de sensibilitate și specificitate pentru depistarea precoce a cancerelor la persoanele asimptomatice.

De ce să faci testul?

 • Testul este o analiză de ultima generație, deosebit de precisă, dar în același timp neinvazivă și nedureroasă care poate identifica într-o simplă proba de sânge prezența  celulelor tumorale maligne circulante (CTC) și originea tisulara a acestora.
 • Poate fi asimilat controlului anual de sănătate. Se recomandă că acest test să fie efectuat la 12 luni. Un rezultat negativ reprezintă un indiciu rezonabil că nu se dezvoltă la acel moment o tumoră canceroasă solidă aparțînând unuia dintre cele 70  de tipuri de cancer, acoperite de acest test (81% din toate formele de cancer).
 • Fără risc de radiații sau asociat cu procedurile invazive.
 • În cazul în care provii dintr-o familie cu risc crescut de cancer, ți-ai făcut analize genetice care au arătat că ai moștenit o predispoziție ereditară pentru afecțiuni maligne, ești expus unor factori de risc ( ex fumat, HPV, expunere la radiații ultraviolete sau X, șamd), testul îți poate fi deosebit de util.

Unde se recoltează testul?

În orice punct de recoltare din rețea.

Dr Cristina Popescu

Dr. Popescu Cristina Alice

Medic specialist medicină generală - medicin de familie
Competențe: ecografie generală
Consultant Imupro

hero banner
Program
Luni07.00 - 12.00
Marți14.00 - 19.00
Miercuri12.00 - 17.00
Joi14.00 - 19.00
Vineri07.00 - 12.00

Servicii și tarife

Screening cancer – TRUCHECK INTELLI 7200 lei