Testul ImuPro

Specialități

Cardiologie

Chirurgie generală

Endocrinologie

Medicină internă

ORL

Ecografie

Medicină generală

Obstetrică-ginecologie

Pediatrie

Urologie

Dermatologie

Boli infecțioase

Psihiatrie

Toxicologie

Acupunctură

Nutriție

Coaching & Therapy

Dr Cristina Popescu

Dr. Popescu Cristina Alice

Medic specialist medicină generală - medicină de familie
Competențe: ecografie generală
Consultant Imupro

hero banner
Program
Luni 08.00 - 14.00
Marți 14.00 - 19.00
Miercuri 08.00 - 14.00
Joi 14.00 - 19.00
Vineri 08.00 - 12.00
Programare online
* Câmpuri obligatorii
ImuPro

Cauți o explicație pentru simptome cum ar fi excesul în greutate, problemele gastrointestinale, durerile de cap, articulațiile dureroase, lipsa de concentrare și stările de oboseală cronică?

Este posibil să suferi de intoleranțe alimentare nedescoperite care să fie cauza problemelor tale de sănătate!

ImuPro Complete este un test de sânge inovativ, care se prelucrează în Germania și testează gradul de intoleranță pentru 271 de alimente și aditivi.

ImuPro Complete poate detecta alergiile alimentare cu efect întârziat. Printr-o analiză de sânge extinsă, ImuPro identifică nivelurile ridicate de anticorpi IgG specifici pentru anumite alimente, creând un profil personal al imunității alimentare (“ImuPro”).

„Întrebarea decisivă este: Care este cauza bolilor cronice și cum sunt acestea declanșate? Afecțiunile cronice vor putea fi controlate, numai după ce va fi descoperit un răspuns la această întrebare. Acum, acest răspuns este foarte simplu: în România, printr-un singur test de sânge ImuPro Complete”, a declarat Dr. Camille Lieners, reprezentant ImuPro Germania, la evenimentul de lansare oficială a testului în România.

Proba de sânge necesară pentru efectuarea testului ImuPro este colectată la FamilyClinic și trimisă prin curierat medical către prelucrare în laboratorul R-Biopharm din Germania. Înființată în 1988, R-Biopharm AG este astăzi unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de diagnostic și control pentru alimente și cereale, fiind certificat ISO 9001 dar și 13485. Este reprezentat de o vastă rețea de distribuție, prezența în peste 80 de țări de pe toate continentele. Compania oferă o gama largă de teste de imunologie, enzimatice și de microbiologie .

Rezultatul testului va fi disponibil la maximum 2 săptămâni de la colectare.
Pacienții vor beneficia de un raport extensiv care va stabili profilul imunologic nutrițional individual. Nu este niciodată târziu pentru a aborda un stil de viață cu adevărat sănătos, în primul rând prin alegerea unei alimentații adecvate!

Există o varietate de teste pentru investigarea intoleranței alimentare pe piața medicală, dar avantajele pe care le prezintă ImuPro Complete în comparație cu alte metode de testare sunt:

 • ImuPro poate testa până la 271 de produse alimentare (cea mai extinsă plajă de testare existentă în lumea medicală în prezent);
 • Existența a numeroase studii clinice care confirmă validitatea și fiabilitatea testului;
 • Analiză cantitativă a anticorpilor IgG, prin prelucrarea probei de sânge recoltată din sânge venos (care reprezintă standardul de aur în determinările de laborator cantitative) și nu capilar, folosind tehnică ELISA, o metodă consacrată în medicina de laborator;
 • Utilizarea acestui test este comună în peste 30 de țări din întreaga lume;
 • Laboratorul din Germania (Evomed) este prima companie care a lansat testul în această formă pe piața germană și are mulți ani de experiență în domeniul alergiilor;
 • Testul este de tip modular (testarea inițială se poate face la 100, 200 sau 300 de alergeni alimentari), cu posibilitatea de a testa și restul alimentelor ulterior, din aceeași proba de sânge trimisă la laborator;
 • Rezultatul rapid în română, engleză sau germană, în două săptămâni de la recoltare;
 • Documentaţie detaliată a rezultatelor: rezultate individuale, un manual al pacientului care furnizează informaţii de fond și, pentru ImuPro Complete, o enciclopedie a produselor alimentare, precum şi o carte de bucate adaptată în funcție de alimentele premise.

Când este indicat testul?

 • în afecţiuni gastro-intestinale cronice: diaree, constipație, dureri de stomac, gaze, colon iritabil, colici, senzație de balonare, boală Crohn
 • dureri de cap, migrene
 • boli reumatice, articulaţii dureroase
 • probleme dermatologice de natură cronică: dermatită atopică (neurodermatită), psoriazis, prurit, urticarie
 • putere de concentrare scăzută: oboseală cronică, lipsa de concentrare, ADHD, ADD
 • supraponderalitate cronică
 • atunci când anumite produse alimentare nu sunt bine tolerate
 • oboseală frecventă după masă
 • fluctuaţii destul de mari în greutate de la o zi la alta (peste 500 g)

La Family Clinic puteți alege unul dintre următoarele variante de test:

ImuPro Basic testează reacția organismului la 90 dintre alimentele cel mai frecvent consumate în alimentația obișnuită, cum ar fi cărnuri, legume, fructe, anumite cereale, ouă de găină.
Lista alimentelor testate o puteți consulta aici.

ImuPro Basic+ testează 180 de alimente. Acestea includ cele 90 de alimente din testul ImuPro Basic dar și alte grupe de produse alimentare, care pot constitui frecvent alternative de consum la produsele care în mod frecvent generează intolerante – cereale fără gluten, alternative la produse lactate sau la oul de găină, diferite specii de peste sau vânat, mai multe variante de legume sau fructe.
Lista alimentelor testate o puteți consulta aici.

ImuPro Complete testează 270 de alimente și aditivi alimentari, acoperind aproape tot ce este consumat cu predilecție în alimentația caucaziană. Pe lângă cărnuri, legume, fructe, cereale, ouă de găină, panelul testat include un număr mare de condimente, tipuri de ceaiuri, cafea, vin și agenți de îngroșare sau conservare.
Lista alimentelor testate o puteți consulta aici.

IMPORTANT: În clinică se efectuează recoltări pentru testul ImuPro și la copiii mai mici de 4 ani. La noi, întreaga familie se poate programa în același timp pentru recoltare.

Dr Cristina Popescu

Dr. Popescu Cristina Alice

Medic specialist medicină generală - medicin de familie
Competențe: ecografie generală
Consultant Imupro

hero banner
Program
Luni 08.00 - 14.00
Marți 14.00 - 19.00
Miercuri 08.00 - 14.00
Joi 14.00 - 19.00
Vineri 08.00 - 12.00

Servicii și tarife

ImuPro Basic (90 alimente) 1900 lei
ImuPro Basic+ (180 alimente) 2750 lei
ImuPro Complete (271 alimente) 3300 lei
Upgrade ImuPro 100 1300 lei
Upgrade ImuPro 200 2000 lei